Spring naar content
Allied Forces 2023_uitgelicht logo

Allied Forces

Vraag

Voor Allied Forces werken we al jarenlang, we hebben indertijd zelfs de naam bedacht. Inmiddels heeft het consultancybureau een gezonde groei doorgemaakt, en op basis van die ervaring een scherpere focus aangebracht. Het werd daarmee ook hoog tijd voor een nieuwe identiteit in tekst (merkverhaal) en beeld (huisstijl, website…). Men wilde wat meer afstand nemen van de ‘heritage’ in het Korps Mariniers (waarin veel medewerkers hebben gediend), zónder de zeggingskracht en het onderscheidend vermogen daarvan te verliezen. De identiteit moest breder en rijker worden. En natuurlijk anno 2023.

Antwoord

Het MT van Allied Forces heeft die nieuwe identiteit intensief voorbereid in een aantal strategische sessies. Vervolgens zijn wij aangehaakt om de resultaten te verwerken tot een logisch en aantrekkelijk merkverhaal, dat vooral heel erg Allied Forces is. Het is goed gewikt en gewogen, en toen iedereen gelukkig was, hadden we de basis voor een compleet nieuwe stijl beet.

Daarmee hebben we een nieuwe huisstijl ontworpen, gefaseerd ontwikkeld en gepresenteerd om iedereen stevig aan boord te krijgen en houden. Het eerste middel in de nieuwe stijl werd de website. Naast een visuele exercitie was dat een goede toets in de toepassing van het merkverhaal. De dienstverlening moest krachtig worden beschreven, zonder een woord te veel te gebruiken. De vorm en beeldentaal staan bijna haaks op de oude stijl.

Zo heeft Allied Forces zichzelf niet alleen in het nieuw gestoken, maar en passant ook zichzelf opnieuw uitgevonden. Misschien is dat wel de grootste waarde van het hele traject. Bekijk de gloednieuwe website.